Monday, December 15, 2025
spot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

Related Posts

URADITE TO VEĆ TOKOM OVOG VIKENDA: Piletinu marinirajte u ovom sastojku, dodajte i začinsko bilje ako želite, pa će biti…

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2025\/12\/604ada6d-a38f-412e-b8c7-6319c8caae30.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2025\/12\/604ada6d-a38f-412e-b8c7-6319c8caae30.jpg”,”caption”:”Foto: Shutterstock”,”bg”:”b3833e”}]

Pileća prsa su mnogima omiljen i pouzdan izvor proteina, no vrlo ih je lako prepeći i isušiti. Iako salamurenje može pomoći, marinada od jogurta, čest sastojak u perzijskim i indijskim receptima, mogla bi biti superiorno rješenje. Prije nego što piletinu bacite na tavu, razmislite o tome da je uronite u marinadu od jogurta. Ova marinada prodire duboko u meso, čineći ga iznimno mekim i sočnim, piše portal Simply Recipes.

Naime, jogurt polako i nježno omekšava meso u usporedbi s drugim marinadama na bazi kiseline, a osim toga, prisutnost bakterija iz jogurta neće dopustiti rast patogena. Jogurt također stvara ukusnu koricu – u marinadu možete dodati začinsko bilje i začine poput kajenskog bibera, paprike ili bijelog luka.

Kako bi marinada imala najveći utjecaj na okus i teksturu, ključno je da jogurt bude u potpunom doticaju s mesom.

Najbolji način za to je mariniranje u plastičnoj vrećici s patentnim zatvaračem iz koje ste istisnuli sav zrak, čime osiguravate da marinada prekrije meso sa svih strana.

Piletinu i drugo meso možete bez brige marinirati u jogurtu i do 12 sati. S druge strane, marinade na bazi jačih kiselina trebale bi se koristiti samo nekoliko sati. A osim piletine, jogurt je izvrstan i za mariniranje govedine, janjetine i svinjetine.

Iako marinade na bazi jogurta imaju snažan učinak, najbolje rezultate postići ćete s tanjim komadima mesa, poput pilećih prsa, svinjskih kotleta ili odrezaka, jer tako marinada može prodrijeti u svaki dio.

Preuzeto sa: www.slobodna-bosna.ba

Popular Articles