Monday, December 22, 2025
spot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

Related Posts

Provjerili smo koliko treba platiti za stol na špici za Badnjak i ima li još mjesta


PARTIJI na “špici” za Badnjak postali su jedan od najiščekivanijih događaja u prosincu. Iz godine u godinu sve veći broj mladih, ali i nešto starijih, odlučuje se na tulum u susret Božiću upravo u srcu grada – na Cvjetnom trgu te u Bogovićevoj i Margaretskoj ulici. Uz ritmove domaće i domoljubne glazbe, ponekad i strane, čaše omiljenog pića i dobro društvo, slavlje traje sve do večernjih sati.

Oni koji su ovih dana pokušali rezervirati stol vjerojatno su naišli na odbijenice jer su mjesta u tim kafićima već odavno popunjena. Stoga smo odlučili prošetati centrom Zagreba kako bismo provjerili je li negdje ipak ostao koji stol viška.

“Dosta se popije”

U Bulldog Caffeu, na uglu Bogovićeve i Petrićeve, potvrđuje nam i njihov konobar, mnogi su svoje stolove rezervirali još ljetos. A kod njih se, dodaje, rezervacija ne plaća. “Ljudi se vole veseliti s nama. Na tim ‘dnevnim partijima’ za Badnjak i Staru godinu se dosta popije, i to svega”, kaže nam pa dodaje da su stolovi vjerojatno rezervirani tako rano jer oni imaju svoje stalne goste.

S druge strane, u Gost&Oni, rezervacija stola plaća se 500 eura. Svi su stolovi rezervirani već početkom studenog, otkako su na društvenim mrežama objavili da su rezervacije otvorene, govori nam tamošnji konobar.

“Svoj smo stol rezervirali prije otprilike tri tjedna. Zapravo, već smo i zakasnili jer su stolovi bili rasprodani, ali netko tko ga je rezervirao nije platio akontaciju pa smo ipak uspjeli osigurati svoje mjesto. Rezervacija je dosta skupa. No, kad se skupi ekipa i nije toliko strašno. A mislimo da ćemo popiti cijeli iznos, ipak je to jedini dan u godini kada je alkohol u podne prihvatljiv”, govori nam Sara na koju nailazimo na Cvjetnom trgu.

Svi konobari na raspolaganju

U Vip Travel Caffeu rezervacije su također planule prije nekoliko mjeseci, govore nam užurbani konobari, dok u Millenniumu u Bogovićevoj kažu da, iako imaju rezervacije, svi koji toga dana dođu mogu naručiti piće bez najave ako bude slobodnih stolova.

“Bude ludnica, većinom se pije viski, vino, prosecco, a troši se baš puno. Ekipa dođe, party traje do 21 ili 22 sata i onda odlaze. Ne ostaju do ponoći. Bude jako veselo, ne sjećam se da je ikada bilo incidenata”, govori nam konobar.

U Boniti je pak za stol potrebno izdvojiti 200 eura. “Nekima je glupost trošiti novce na alkohol na Badnjak, a nekima je to gušt. Dođu ovdje, druže se, pjevaju, plešu, piju… Zašto ne, ako mogu?”, dodaje.

Točne cijene, ipak, nismo uspjeli dobiti, no u kafićima u centru grada, koje smo obišli, konobari kažu da će uglavnom svi biti na raspolaganju jer će imati pune ruke posla. Očekuje se velik broj gostiju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Kliknite ovdje.

Ovo je